2009. június 7., vasárnap

Néger esernyőárus


Ez egy tipikus utcajelenet Firenzében amikor esik az eső. Jó üzletérzékkel megáldott afrikai bevándorlok járják a macskaköves útat és kínai gyártmányú esernyőket árulnak kb. 200 % haszonnal.
Olaj , falemez
Magángyüjtemény
Velence egyik utcaképe északa. Ennek a képnek a hangulata tetszett meg nagyon. Ez a város mindig az álmok városa marad.

Teás sorozat


Olaj , vászon
Még egy darab a teás sorozat.

Lámpa és banán


Lámpa és banán . Ez a kép arra az idöszakra való emlékeztető amikor sokat gondolkodtam és keveset ettem. Mondjuk kövérebb most sem lettem de legalább kevesebbet gondolkodom. Sokszor van hogy sokat gondolkodunk és nem csinálunk semmit. Buzgon keressük a megoldást , mindenféle lehetőség között a mérlegelünk , hol a jövöbe révedünk hol a multon rágódunk közben a valodi lehetőségeket szem elött tévesztjük.

Teás sorozat


Egy kancsó és egy pohár várnak a forró vízre.

Teás sorozat


Ez a teás sorozat utolsó darabja. Egy fekete kancsó meg három csésze lebegnek a térben . Azt hiszem egy jó teázás éppen ilyen könnyed állapotba juttatja az embert.

Nori - Portré

Ezt portét jó régen készítettem egy ismerősömről. Szivesen festek portrét emberekröl , a portréfestést kellemes időtöltésnek tartom. A müvészeti portré sokkal többmindent tud megmutatni az emberekröl mint egy sima foto.


Olaj , vászon

2009. június 3., szerda

Mindenféle elem jel




Ezeket egy baratom kérésére csináltam. Mindenféle elemet kért. Tüz , viz , föld , lélek , levegö.
A stílus az kei shu. Ez egy eléggé világos , tagolt stílus. Jópár lapot elhasználtam mire eljutottam az egyes jelek megértéséhez. Itt most nem a szoszerinti megértést értem ami a jelek jelentését fedi, hanem formai , esztétikai megértés - Miért szép ez valami?-kérdés. Igazábol ezek eléggé egyszerü jelek, egyszerü gyökökkel , könnyen megfogható feléopítíssel.
Mégis amikor kisérleteztem a különbözö elrendezésekkel oriási különbségeket vettem észre. Egyes jelek sokkal eröteljesebbek voltak mint a többi változat. A végére minden jelre meghagytam három változatot . Ebböl kellet a barátomnak kiválogatnia az öt neki megfelelöt.